Lemmikkipassit ja muut matkustamiseen liittyvät terveyspalvelut

Matkustaessasi Suomen rajojen ulkopuolelle lemmikkisi kanssa sinun tulee selvittää kyseisen/kyseisten maiden säännöt lemmikin maahanvientiin ja samoin Suomeen palaamista koskevat säädökset ko. maasta. Suomen tuonti-ja vientiehdot löytyvät Eviran internetsivuilta.

TURVASIRUPALVELU MEILLÄ! Rekisteröi koirasi ja kissasi mikrosirunumero Turvasirupalveluun katoamisen varalta. Hoidamme rekisteröinnin puolestasi. Katso lisää turvasiru.fi

Kaikilla matkustavilla lemmikeillä tulee olla tunnistusmerkintä (mikrosiru tai tatuointi) ja lemmikkipassi.

Mikrosiru voidaan asentaa eläinlääkärin vastaanotolla.

Lemmikkipassi myönnetään myös eläinlääkärin vastaanotolla. Se voidaan myöntää ja kirjoittaa sellaiselle koiralle, kissalle tai fretille, jolla on voimassa oleva raivotautirokotus ja tunnistusmerkintä.

Rokotusten voimassolo tulee varmistaa ennen matkaa, joihinkin maihin on erilaiset rokotusvaatimukset ja joihinkin maihin on hyvä ottaa ylimääräisiä rokotuksia esimerkiksi leptospiraa vastaan.

Useimmista maista Suomeen tultaessa vaaditaan koirilta, kissoilta ja freteiltä pakollinen ekinokokkiloisen häätöön suunnattu loislääkitys. Usein on myös aiheellista keskustella kohdemaan loistilanteesta ja ennaltaehkäistä loistartuntoja ja loisten välittämiä tauteja tarpeellisin lääkityksin.